Μαθήματα “ηθικής και δεοντολογίας”

Γράφει ο Παναγιώτης Σπυρίδης

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Παναγιώτης Σπυρίδης

Διαβάστηκε 1,932 φορές

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, γράφει η ανταπόκριση του Associated Press, η επιτροπή Βιοασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησε από τα υψηλοτάτου κύρους ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, Science (ΗΠΑ) και  Nature (Μ. Βρετανία) να αποσιωπήσουν ορισμένα στοιχεία για ένα φονικό στέλεχος γρίπης, που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο! …γιατί θα μπορούσε δυνητικά να πέσει στα χέρια τρομοκρατών κλπ, κλπ…

 

 

Πρόκειται για νέο μεταλλαγμένο στέλεχος γρίπης των πτηνών το Η5Ν1, που θα μπορούσε να μολύνει ανθρώπους, αλλά και που θα είχε πιθανόν τη δυνατότητα να μεταφέρεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι  σκοτώνει, όπως υποστηρίζεται από μία μικρή μελέτη 530 ανθρώπων στην Ασία, το 70% των προσβληθέντων, θα μπορούσε να αποδεκατίσει την ανθρωπότητα!

Τα περιοδικά δήλωσαν ότι «θα το σκεφθούν» τις επόμενες ημέρες, μιας και «δεν σηκώνουν λογοκρισία». Μπράβο τους! Αυτό θα πει δημοκρατική προστασία της βιοτρομοκρατίας!

Το αίτημα «απαγόρευσης» από την επιτροπή των ΗΠΑ, αφορά τη μέθοδο και όχι τα αποτελέσματα, γιατί οι «τρομοκράτες» θα μάθουν τη μέθοδο! …τη δημοσίευση περίμεναν οι τρομοκράτες για να μάθουν τη μέθοδο!

Κύριοι, μην μας κοροϊδεύετε! Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται να ψάξετε ιδιαίτερα για να βρείτε ποιοι χρηματοδότησαν την έρευνα και για ποιό σκοπό. Αλήθεια, ο Ολλανδός επιστήμονας που παρασκεύασε τον διαβολικό αυτό ιό, πήρε έγκριση για να τον παρασκευάσει από κάποια επιτροπή δεοντολογίας της χώρας του, στην οποία μάλιστα υπέβαλλε και πλήρες ερευνητικό πρωτόκολλο. Το διάβασαν οι αρμόδιοι Ολλανδοί το πρωτόκολλο αυτό; Και αν το διάβασαν, μπορούν να πουν στους Αμερικανούς που αγωνιούν, ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της παραγωγής;

Είχα γράψει το 2009 (χρονιά του Η1Ν1), νομίζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ότι η βιοτρομοκρατία  αρχίζει και αντικαθιστά το θερμό πόλεμο και είναι πανίσχυρη. Και οι βιοτρομοκράτες δεν είναι «ανώνυμοι Άραβες» με κελεμπίες και κρυμμένα πρόσωπα. Είναι επώνυμοι και γνωστοί στους διεθνείς οργανισμούς και στα θεσμικά όργανα. Ήταν τότε που ο H1N1 εμφανίσθηκε δειλά-δειλά στο Μεξικό, πήγε αθόρυβα στην Καλιφόρνια, βεβαιώθηκε ταχύτατα η γενετική του  ταυτότητα, ντύθηκε με έναν επικίνδυνο μανδύα -κάτι που ποτέ δεν αποδείχθηκε- έγινε πανδημία, παρασκευάσθηκε σε χρόνο μοναδικό ένα μονοδύναμο εμβόλιο, δεν δοκιμάσθηκε ποτέ η ασφάλειά του με σοβαρό επιστημονικό τρόπο, πουλήθηκαν πάνω στον πανικό εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, χορηγήθηκε μόνο το 10% των δόσεων που πουλήθηκαν γιατί ο κόσμος του έστρεψε την πλάτη, όμως τα χρήματα εισπράχθηκαν και ζήσαμε εμείς καλά, και αυτοί που πούλησαν το εμβόλιο καλλίτερα!

Η γρίπη  είναι η μοναδική νόσος που απαιτεί εμβολιασμό κάθε χρόνο με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Από τον Ιούνιο του 2011, το CDC,  η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και δυστυχώς και ο WHO μας βομβαρδίζουν με άρθρα για τον κίνδυνο της γρίπης και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Τώρα δημιουργήθηκε στο εργαστήριο ένα φονικό στέλεχος το Η5Ν1! Πώς θα πιστέψει κανείς ότι δεν συνέβη το ίδιο και για τον Η1Ν1, που ήταν ένα πολύ πιο δύσκολο πάντρεμα ιού γρίπης, πτηνών, χοίρων και ανθρώπου;

Τι επιχειρήματα θα επιστρατεύσουμε  σήμερα για να αντικρούσουμε  όλους αυτούς -και είναι πολλοί- που λένε ότι ο HIV βγήκε από εργαστήριο;!

Τι θα έχουμε να πούμε στον κόσμο αν αύριο εμφανισθούν κάποια κρούσματα γρίπης H5N1; Ξέρω, θα πούμε ότι το προβλέψαμε, έχουμε έτοιμο το στέλεχος, θα δημιουργήσουμε εμβόλιο με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από το 2009 με τον H1N1 και θα σώσουμε την ανθρωπότητα για μία ακόμη φορά και βέβαια θα είμαστε ευγνώμονες προς τους μεγάλους της γης.

ΘΕΕ ΜΟΥ, ποιος θα προστατεύσει τελικά αυτόν τον κόσμο από τους προστάτες του!

 

…λίγες ημέρες αργότερα…

“…και πριν αλέκτωρ λαλήσει…”

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, γράφει η ανταπόκριση του Associated Press, η επιτροπή Βιοασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησε από τα υψηλοτάτου κύρους ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, Science (ΗΠΑ) και  Nature (Μ. Βρετανία) να αποσιωπήσουν ορισμένα στοιχεία για ένα φονικό στέλεχος γρίπης, που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο!

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα