Καλοκαιρινή δουλειά: ένας χαμένος θησαυρός για τα παιδιά
Διαβάστηκε 3,829 φορές

 

 

 

Όλοι οι γονείς αναρωτιόμαστε συνέχεια «ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί μου;» . Στο θέμα της καριέρας και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, όλο και πιο δύσκολη.

Η πιο συνηθισμένη απάντηση των γονιών στο πώς να «εξοπλίσουν» καλύτερα το παιδί τους για το μελλοντικό κόσμο της εργασίας είναι να το βοηθήσουν να μάθει ξένες γλώσσες, υπολογιστές, να πάει στα καλύτερα σχολεία.
Η αντίδραση αυτή είναι σωστή, πάρα πολύ σωστή μάλιστα.

Όμως ειδικά σε ό,τι αφορά τον κόσμο της εργασίας ξεχνάμε όλοι μας κάτι: ο καλύτερος τρόπος να μάθει ένα παιδί πώς να δουλεύει, τι σημαίνει δουλειά, τι μπορεί να του αρέσει δεν είναι τα ψυχομετρικά τεστ: είναι η δουλειά!

Γι’ αυτό το λόγο αυτό το καλοκαίρι σας καλώ (εμένα ο γιος μου είναι ακόμα μικρός για αυτό και δε συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου ακόμα) να θυμηθείτε μια παλιά, καλή, ξεχασμένη συνήθεια: τη δουλειά του καλοκαιριού.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να βρουν μια δουλειά κάπου που θα ελέγξετε ότι αποτελεί ασφαλές περιβάλλον. Βοηθήστε τα να μάθουν στα 15 τους πώς βρίσκουμε δουλειά, πώς συμπεριφερόμαστε στη δουλειά, τι σημαίνει καλός επαγγελματίας, τι σημαίνει αξιοπιστία, εργατικότητα και τόσα άλλα.

Πιστέψτε με, για φέτος το καλοκαίρι αλλά και πολλά χρόνια δε θα μπορέσετε να κάνετε μεγαλύτερο δώρο στο παιδί σας.

 

Όλοι οι γονείς αναρωτιόμαστε συνέχεια «ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί μου;» . Στο θέμα της καριέρας και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, όλο και πιο δύσκολη…

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα