Παιδικό Ποδήλατο
Διαβάστηκε 39,365 φορές

 

 

 

Τι μέγεθος ποδηλάτου χρειάζεται το παιδί σας και πώς να επιλέξετε

Όταν αγοράζετε ένα ποδήλατο για το παιδί σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν θα αισθάνεται άνετα όταν το χρησιμοποιεί. Αν ένα ποδήλατο είναι πολύ μικρό, αυτός θα νιώθει στριμωγμένος και ίσως ακόμη και αμηχανία όταν κάθεται σε αυτό. Αν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο του ποδηλάτου. Χρησιμοποιώντας τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την ηλικία και το μήκος των ποδιών του παιδιού σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα ποδήλατο στα μέτρα του.

Παράμετροι επιλογής ποδηλάτου για τα παιδιά σας

Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να ποδηλατούν με βοηθητικούς τροχούς μεταξύ των ηλικιών 3 και 4. Μεταξύ των ηλικιών 4 και 8, που έχουν μεγαλώσει αρκετά σωματικά, μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν βοηθητικές ρόδες. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται ένα ποδήλατο εξοπλισμένο έστω με μία βοηθητική μέχρι να γίνουν περίπου 5 ετών, αφού η ισορροπία απαιτεί δύναμη και συντονισμό. Επιπλέον, ένα παιδί για να μάθει να κάνει σωστά ποδήλατο, πρέπει να ενδιαφέρεται πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει μέχρι και την ηλικία των 10 ετών.

Τι μέγεθος ποδηλάτου έχει το παιδί σας ανάγκη

Τα πιο κοινά μεγέθη τροχών είναι 12, 16, 20 και 24 ίντσες. Σε αντίθεση με τα ποδήλατα των ενηλίκων , στα οποία μετριέται το μέγεθος βάση σκελετού και καθίσματος ( ύψος), στα παιδικά ποδήλατα το μέγεθος μετριέται ανάλογα με τη διάμετρο των τροχών τους. Τα παιδικά μεγέθη ποδηλάτων ξεκινούν με 12-ιντσών ζάντες και μετά αυξάνονται ανά 2 ίντσες, μέχρι και 24 ίντσες. Ωστόσο, τα ποδήλατα με τροχούς διαμέτρου 14 ιντσών και 18-ιντσών συνήθως δεν είναι διαθέσιμα. Τα πιο κοινά μεγέθη τροχών είναι 12, 16, 20 και 24 ιντσών.

Οδηγός για το μέγεθος ποδηλάτου ανά ηλικία

Το μέγεθος του ποδηλάτου που θα επιλέξετε εξαρτάται από την ηλικία, το ύψος και τη δύναμη του παιδιού σας. Σε γενικές κατευθυντήριες γραμμές ανά ηλικία για την επιλογή μεγέθους στο παιδικό ποδήλατο είναι τα εξής: τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 3 έως 5 μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα ποδήλατα με τροχούς διαμέτρου 12 ιντσών. Τα παιδιά μεταξύ 4 έως 7 ετών, θα χρειαστούν ποδήλατο με τροχούς 16-ιντσών, 5 έως 10 ετών θα χρειαστούν ποδήλατο με τροχούς 20-ιντσών και παιδιά 8 έως 14 ετών, θα χρειαστούν ένα ποδήλατο με τροχούς διαμέτρου 24 ιντσών. Αυτές οι γενικές ηλικιακές κατηγορίες καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών με κάποιες εξαιρέσεις σε παιδιά που ίσως είναι πολύ ψηλά για την ηλικία τους.

Οδηγός για το μέγεθος ποδήλατου καθ υψος

Εκτός από τον γενικό κανόνα ταξινόμησης μεγέθους ποδηλάτου βάση ηλικίας ένας πιο συγκεκριμένος κανόνας είναι και καθ’ ύψος. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μετρώντας τα πόδια του παιδιού σας, πώς όμως; θα πάρετε ένα μέτρο και θα ξεκινήσετε να μετράτε από τον καβάλο προς τον αστράγαλο μέχρι τη φτέρνα. Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά ηλικίας 2 έως 4 με 35 έως 43 εκατοστά μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 12-ιντσών, ηλικίας 4 έως 6 με 42 έως 50 εκατοστά στο μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 14-ιντσών, ηλικίας 5 έως 8 με 48 έως 55 εκατοστά στο μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 16-ιντσών, ηλικίας 6 έως 9 με 52 έως 60 εκατοστά στο μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 18-ιντσών, ηλικίας 7 έως 10 με 58 και 66 εκατοστά στο μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 20-ιντσών, και τα παιδιά 9 ετών και άνω με 64- 72 εκατοστά στο μήκος μέτρησης χρειάζονται ποδήλατο με τροχούς 24 ιντσών. Οι ηλικίες και μετρήσεις θα καλύψουν όλα τα παιδιά με βάση τις ατομικές διαφορές ύψους που μπορεί να έχει κάθε παιδί. Δεδομένου ότι τα μεγέθη ποδηλάτων των 14 ιντσών και 18-ιντσών τροχών δεν πωλούνται συνήθως, αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας χρειάζεται ένα από αυτά τα μεγέθη, θα πρέπει πιθανώς να πειραματιστείτε με τα άλλα διαθέσιμα μεγέθη.

Πάρτε το παιδί σας μαζί σας όταν επιλέγετε ένα ποδήλατο

Σας συμβουλεύουμε να έχετε το παιδί σας μαζί σας ώστε να καθίσει στο κάθισμα του ποδηλάτου και να κρατήσει το τιμόνι. Σε αυτή τη θέση, οι μύτες των ποδιών του θα πρέπει να ακουμπάνε στο έδαφος. Για το ποδήλατο ενός αγοριού, βάλτε το να σταθεί όρθιο πάνω από τον οριζόντιο σωλήνα, η απόσταση από τον καβάλο με τον οριζόντιο σωλήνα να είναι 2-3 εκατοστά . Δεδομένου ότι ορισμένα μοντέλα ποδήλατων έχουν διαφορετικό στυλ , ο οδηγός αγοράς βάση μεγέθους των τροχών μπορεί να μην είναι ακριβής. Αν το ποδήλατο που θα επιλέξετε έχει ένα μικρότερο πλαίσιο λόγω του στυλ του,η οριζόντια πάνω γραμμή του θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα άλλα ποδήλατα. Βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο είναι ανάλογο με το μήκος των ποδιών του.

 

Όταν αγοράζετε ένα ποδήλατο για το παιδί σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν θα αισθάνεται άνετα όταν το χρησιμοποιεί. Αν ένα ποδήλατο είναι πολύ μικρό…

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα