Όταν ο γιατρός δεν είναι ο ίδιος βέβαιος για ότι συμβουλεύει ή για όποια Ιατρική πράξη εφαρμόζει στον ασθενή του, η συμμόρφωση του ασθενή είναι περιορισμένη, γιατί έχει ένστικτο και διαβάζει την ανασφάλεια του Γιατρού του

Γράφει ο Παναγιώτης Σπυρίδης

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Παναγιώτης Σπυρίδης

Διαβάστηκε 3,504 φορές

Από τις ΗΠΑ πάλι τα αποτελέσματα από τηλεφωνικές επικοινωνίες με Παιδιάτρους , σχετικά με το εμβόλιο HPV, με τίτλο: Pediatricians Give Parents Mixed Messages About HPV Vaccination.

Σε σημαντικό βαθμό, η μειωμένη κάλυψη του πληθυσμού των κοριτσιών και των μεγαλύτερων γυναικών στις ΗΠΑ, οφείλεται στην πολυγλωσσία που διαπιστώνεται στο θέμα αυτό, διότι αναμειγνύονται και άλλες ειδικότητες , όπως μαιευτήρες και γενικοί γιατροί, οι οποίοι διαθέτουν, ως είναι φυσικό, περιορισμένες γνώσεις αναφορικά με τα εμβόλια γεγονός που δημιουργεί κάποιου βαθμού ανασφάλεια και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι ίδιοι, την μεταφέρουν στους ασθενείς τους, ιδιαίτερα σε αυτούς που από ιδιοσυγκρασίας ή ανεπαρκούς ενημέρωσης, ανήκουν στην ομάδα των εχόντων κάποιες αμφιβολίες τόσο για την χρησιμότητα, όσο και για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια, κάποιου ή κάποιων εμβολίων.

Αλλά ας περάσουμε στην ευθύνη των Παιδιάτρων.

Ο κύριος παράγων είναι ότι αντιμετωπίζουν την υποψήφια να εμβολιασθεί, ως να ανήκει στην ομάδα των εχόντων αμφιβολίες, χωρίς καν να προλάβουν οι ασθενείς τους να εκφραστούν και αρχίζουν τις αναλύσεις και την επιχειρηματολογία για τη χρησιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Αυτό αποτελεί μια ενημερωτική εισαγωγή που σε κανένα άλλο εμβόλιο στο ίδιο άτομο δεν συνέβη και αμέσως δημιουργεί υποψίες και αν τυγχάνει να βρίσκονται οι γονείς στην ομάδα των εχόντων αμφιβολία , α μετακινούνται αυτομάτως πρός τους αρνητές.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι διεθνώς , η ηλικία της έναρξης του εμβολιασμού με HPV , έχει μετακινηθεί αρκετές φορές και έξ αιτίας αυτού, συχνά προτείνουν οι ίδιοι μια αναβολή, που και αυτό δεν το έχουν ξανακάνει στην ίδια ασθενή και αποτελεί και αυτό έναν λόγο προβληματισμού.

Για το λόγο αυτό, προτείνεται να μπει κανονικά, σε ότι αφορά την ηλικία του εμβολιασμού και να ενταχθεί κανονικά ανάμεσα ή συγχρόνως με κάποιο άλλο εμβόλιο , τουλάχιστον στην ηλικία που αφορά στους Παιδιάτρους.

Συνιστάται δε, να μην ξεκινήσει ο Παιδίατρος κάποια συζήτηση αναφορικά με το εμβόλιο. Αλλά να απαντήσει με σοβαρά επιχειρήματα, όταν προκληθεί.

 

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα