ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΎΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΊΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Σπυρίδης

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Παναγιώτης Σπυρίδης

Διαβάστηκε 2,783 φορές

 

 

 

Πάλι τα πιστοποιητικά καταλληλότητος για άθληση και πάλι κάποιοι αυθαιρετούν και παρανομούν θα έλεγα, μια και παρακάμπτουν τους Νόμους και τους Κανόνες της πολιτείας.

Αφορμή πήραμε από την ομοσπονδία Tae-Kwo-Do που από ετών απαιτεί από τους αθλητές να έχουν πιστοποιητικά από Δημόσια Νοσοκομεία. Έπεσε στην αντίληψή μας ότι την ίδια αξίωση έχει για την περίοδο 2011-2012 και η ιδιωτική σχολή “ΜΩΡΑΪΤΗ” και αφορά τους μαθητές – αθλητές που θα λάβουν μέρος σε σχολικές διοργανώσεις.

Όπως αναφέραμε αυτό αποτελεί παράβαση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στους γονείς προβλήματα διότι :

1. τα νοσοκομεία των παίδων που είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, αρνούνται να καταναλώσουν χρόνο για την χορήγηση πιστοποιητικών ή αν δώσουν κάποιο ραντεβού, είναι πολλούς μήνες αργότερα.

2. Αν κάποιοι γονείς δεν έχουν την πολυτέλεια, εξ αιτίας του είδους της απασχόλησης, να αφιερώσουν χρόνο στην ουρά της αναμονής, η λήψη πιστοποιητικών από ΝΠΔΔ είναι μη εφικτή.

Επειδή από το 2005 οι γνωματεύσεις και τα πιστοποιητικά έχουν εξομοιωθεί και είναι έγκυρα ανεξάρτητα αν εκδίδονται από ιδιώτες γιατρούς ή γιατρούς των ΝΠΔΔ, παραθέτουμε το νόμο, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι και οι μεν ‘ασκούντες εξουσία’ να μην παρανομούν, οι δε γονείς των παιδιών να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

(Βλ. Άρθρο 5 περί Ισοτιμίας Ιατρικών Πιστοποιητικών)

 

Πάλι τα πιστοποιητικά καταλληλότητος για άθληση και πάλι κάποιοι αυθαιρετούν και παρανομούν θα έλεγα, μια και παρακάμπτουν τους Νόμους και τους Κανόνες της πολιτείας…

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα