…δεν έχετε κάνει Mantoux;; …δεν σας γράφουμε στο σχολείο!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Σπυρίδης

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Παναγιώτης Σπυρίδης

Διαβάστηκε 10,248 φορές

Αγαπητοί φίλοι, έχουμε πάθει παράκρουση!

Για μία ακόμη χρονιά ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου σχετικά με την εγγραφή των παιδιών μας στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο…

Δεν αρκεί η φτώχια μας, η ανεργία, η διαβίωση κάτω από το όριο της αντοχής και της ανοχής, η κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες, η κατάρρευση των αξιών, η έξαρση της εγκληματικότητας…. κ.ά, κ.ά.

Έχουμε και τους  Διευθυντές των παντός είδους σχολείων να ζητούν για την εγγραφή πλήρη καρδιολογικό, οφθαλμολογικό, και παιδιατρικό έλεγχο! Η απαίτηση αυτή έχει ως εντολέα το Υπουργείο Παιδείας που σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υγείας, σκάρωσαν νόμους και προεδρικά διατάγματα που έδωσαν το δικαίωμα σε κάποιους να καταχρώνται την όποια εξουσία διαθέτουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνονται άσκοπα εργατοώρες και κυρίως να ξοδεύονται χρματα τα οποία συχνά προέρχονται από το υστέρημα των γονέων.

Ντροπή κύριοι και κυρίες υπεύθυνοι! Ο παιδίατρος γνωρίζει πολύ καλά ποιό παιδί πρέπει να παραπέμψει σε καρδιολόγο ή οφθαλμίατρο. Συνεπώς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δραστηριότητα του παιδιού στο περιβάλλον του σχολείου και μέσα σ’ αυτό. Μην μου πείτε κύριοι ότι σας έπιασε ο καημός για την εις βάθος Υγεία του παιδιού! Στο τέλος θα ζητήσετε και ψηφιακή αγγειογραφία εγκεφάλου και έγχρωμο Dοpler αγγείων του σώματος για να αποκλεισθούν τυχόν αγγειακές δυσπλασίες!

Τέλος, έχετε δει κάποιο άλλο κράτος να εφαρμόζει τέτοια συστήματα; Κάποιο κράτος έστω με εύπορους πολίτες; Να μας το πείτε.

 

Και πάμε στο άλλο θέμα: σου λείπουν δόσεις εμβολίων ή δεν έχεις κάνει Mantoux; …δεν σου γράφω το παιδί στο Νηπιαγωγείο!

Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να καθορίζετε εσείς την πολιτική υγείας των παιδιών μας;

Ποιος σας είπε ότι μπορείτε να μας υποχρεώσετε να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας ή να συμπληρώσουμε δόσεις ή να κάνουμε δερματοαντίδραση Mantoux; Μπορεί ως γονείς να έχουμε  εναλλακτική φιλοσοφία γύρω από τα θέματα της υγείας και να τα αρνιόμαστε όλα αυτά ή να αμελήσαμε να κάνουμε μία δόση ή ακόμη να μην είχαμε την οικονομική δυνατότητα να την κάνουμε! Είναι λόγος αυτός να αποκλείσετε τα παιδιά μας από την εκπαίδευση; Μπορεί αγαπητοί φίλοι να μην συμφωνώ προσωπικά με την εναλλακτική φιλοσοφία στα θέματα της υγείας, παρά ταύτα οφείλω να τη σεβαστώ.

Στο άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται σε παιδεία – τέχνη – επιστήμη, αναφέρεται στην παράγραφο 4 ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει δωρεάν παιδεία και κάθε διευκόλυνση για μάθηση. Με βάση το ίδιο άρθρο για τα Ελληνόπουλα η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για 9 έτη.

Πουθενά  δεν αναφέρει το Σύνταγμα ότι όσα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν ή δεν έκαναν Μantoux αποκλείονται της εκπαίδευσης!

Ακολουθεί έγγραφο της Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπου δίνεται μια καταλυτική και ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα αυτό στη Δ/νση υγιεινής και το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Επίσης σας δίνουμε και μερικά άλλα θέματα σχετικά με τα παραπάνω, που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στη ιστοσελίδα μας.

Για μία ακόμη χρονιά ζούμε σε ένα θέατρο παραλόγου σχετικά με την εγγραφή των παιδιών μας στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο…

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα