Α’ Παιδιατρική Κλινική

   

Από 1ης Φεβρουαρίου 2009 την διεύθυνση της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Παναγιώτης Σπυρίδης. Το «νέο ξεκίνημα» στηρίζεται σε σημαντικές αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία, με στόχο την κατά το δυνατόν πληρέστερη εξυπηρέτηση του άρρωστου παιδιού, των γονέων και των παιδιάτρων τους.

Η φιλοσοφία του νέου σχεδιασμού στηρίζεται κατά βάση στην εδραιωμένη σε όλους άποψη, ότι μία Παιδιατρική Κλινική εκτείνεται από τα εξωτερικά ιατρεία έως τους ορόφους των ασθενών και πρέπει να έχει ομοιογενή και συμπαγή δομή. Η ομοιογενής αυτή δομή εξασφαλίζει την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, και ομοιομορφίας στην παραγωγή ιατρικού έργου, παράγοντες που εδραιώνουν στους ασθενείς, τους γονείς τους και τους παιδιάτρους, αίσθημα εμπιστοσύνης.

Η επιλογή νέων ταλαντούχων και άρτια εκπαιδευμένων παιδιάτρων, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, δημιουργεί την πεποίθηση ότι η ποιοτική βελτίωση θα είναι συνεχής.

 

Φιλικά

Παναγιώτης  Σπυρίδης

Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής

Διευθυντής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής

Λειτουργία και δομή της Α' Παιδιατρικής Κλινικής

Από την 1η Οκτωβρίου 2011, η Α΄ Παιδιατρική Κλινική εφημερεύει κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ όλο το 24ωρο, καθώς και το δεύτερο 3ήμερο (ΠΑΡ.-ΣΑΒ.-ΚΥΡ.) κάθε μήνα. Ανεξάρτητα όμως από την εφημερία, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα του 24ώρου, μπορείτε να ζητήσετε να εξυπηρετηθείτε από Παιδίατρο της Κλινικής μας (Κλινική κου Σπυρίδη), αρκεί να το ζητήσετε από την Νοσηλεύτρια των Εξωτερικών Ιατρείων του Παιδιατρικού. Η δομή της Κλινικής περιλαμβάνει τον Διευθυντή και τρείς έμπειρους επιμελητές που καλύπτουν το πρωινό (08:00-15:00) και το απογευματινό (15:00-22:00 ) ωράριο τις ημέρες εφημερίας. Άλλοι τέσσερις επίσης έμπειροι επιμελητές Παιδίατροι καλύπτουν τις ανάγκες των νοσηλευόμενων παιδιών καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και αυτοί εναλλάσσονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα εφημερίας. Στελέχωση της Κλινικής

Διευθυντής

Παναγιώτης Γ. Σπυρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Επιμελητές Κλινικής Σταυρούλα Βαλαβέρη, Παιδίατρος Ειρήνη Γιαννάτου, Παιδίατρος, Θανάσης Καππής, Παιδίατρος Επιμελητές Κλινικής (εφημερίας) Φούλη Κατούφα, Παιδίατρος Μαρία Εργαζάκη, Παιδίατρος  

 

 

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα