2ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο
Διαβάστηκε 1,069 φορές

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 2ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 05/11/2011 έως 06/11/2011.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία. Τόπος διεξαγωγής θα είναι το Πολεμικό Μουσείο.

Τα θέματα του Συνεδρίου καλύπτουν όλο το φάσμα της Παιδοπνευμονολογίας, δηλαδή έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας στα παιδιά, άσθμα, κυστική ίνωση, λοιμώξεις του αναπνευστικού, συγγενείς παθήσεις των πνευμόνων, χρόνιες πνευμονοπάθειες. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι αναθεωρημένες με την τελευταία βιβλιογραφία ομοφωνίες της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας για την βρογχιολίτιδα, την λαρυγγίτιδα, τον ασθματικό παροξυσμό και τις συσκευές χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων.

Εκτός από τα Στρογγυλά Τραπέζια θα γίνουν δύο προσυνεδριακά ολοήμερα Σεμινάρια με συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων, την Παρασκευή 04/11/2011. Τα Σεμινάρια αυτά θα γίνουν σε συνεργασία της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας με τα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟ, και Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία/Δημοτικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και θα αφορούν τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας στα παιδιά και την φυσιολογία – παθοφυσιολογία και χρήση του οξυγόνου και της παλμικής οξυμετρίας στην παιδιατρική.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.hpps.gr

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής
Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας

Τσιλιγιάννης Θεοφάνης
Παιδοπνευμονολόγος
Αρχιπλοίαρχος (Ι) ΠΝ Ε.Α.

 

Το 2ο Πανελλήνιο Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα στις 4-6 Νοεμβρίου 2011 με επίκαιρα θέματα και διεθνή συμμετοχή…

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα