Τα αυγά δεν αποτελούν απειλή για την υγεία
Διαβάστηκε 1,437 φορές

http://www.medscape.com/viewarticle/840054

Oι λάτρεις του αυγού και του κόκκινου κρέατος μπορούν να χαρούν με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την διατροφή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες θεωρείται ότι η χοληστερόλη που λαμβάνουμε από στις τροφές, δεν αυξάνει τόσο όσο νομίζαμε στο παρελθόν τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος, σε βαθμό που να είναι αυτές βλαπτικές και άρα δεν σχετίζεται τόσο στενά με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Μέχρι σήμερα οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούσαν την πρόσληψη της χοληστερόλης να περιορίζεται στα 300mg την ημέρα, ποσότητα  που αντιστοιχούσε σε 2 αυγά.

Ο Steven Nissen, Διευθυντής του Τμήματος Καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Νοσοκομείο του  Cleveland δήλωσε ότι “Πολλοί από εμάς πιστεύαμε τελευταία, ότι οι διαιτητικές οδηγίες για τον περιορισμό του αυγού και του κόκκινου κρέατος σε βαθμό στέρησης, ήταν σε λάθος κατεύθυνση”.  Θεωρεί ως καλύτερη διατροφή τη Μεσογειακή, που συνδυάζει πρωτεΐνη, δημητριακά, λάδι, και καρύδια και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σχόλια

  • Το αυγό αποτελεί πολύτιμη τροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και η απενοχοποίηση του όσον αφορά τις δυσλιπιδαιμίες και τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σημαντική. Που σημαίνει ότι η κατανάλωση αυγών, λευκό και κίτρινο, μπορείνα αρχίσει να είναι περισσότερο ελεύθερη.
  • Σε ότι αφορά όμως στο κόκκινο κρέας, ας είμαστε επιφυλακτικοί με δεδομόνο ότι ενοχοποιείται και για άλλες παθήσεις π.χ καρκίνο του εντέρου. Επειδή οι οδηγίες έρχονται και παρέρχονται ας είμαστε προς το παρόν προσεκτικοί στην κατανάλωση του. α μην συσχετλλ

Oι λάτρεις του αυγού και του κόκκινου κρέατος μπορούν να χαρούν με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την διατροφή στις ΗΠΑ,

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα