Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου
Διαβάστηκε 1,381 φορές

Η αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας είναι ένας σκληρός πόλεμος. Όπως σε κάθε πόλεμο έτσι και εδώ τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Νέα φάρμακα, νέα πρωτόκολλα αλλά και νέα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλουν συνέχεια το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται ο πόλεμος αυτός. Μάχες άλλωτε κερδίζονται, άλλωτε χάνονται, τελικά όμως φαίνεται πως η πλάστιγγα όλο και περισσότερο γέρνει προς την μεριά μας, προς τη μεριά των παιδιών.

Αυτό που απομένει σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα παιδάκια αυτά, είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τη φροντίδα τους. Και να το κάνουμε στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να λοξοκοιτάζουμε τη “βολή” μας! Τα παιδιά δε χρειάζονται να τους λέμε ή ακόμα περισσότερο να λέμε γι’ αυτά, ωραία, δακρύβρεχτα λογάκια. Χρειάζονται την έμπρακτη συμπαράστασή μας! ‘Εργα κι όχι πολλά λόγια!

Στον παρακάτω σύνδεσμο περιγράφεται από το National Cancer Institute των ΗΠΑ συνοπτικά αλλά πολύ περιεκτικά, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή όσον αφορά την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

 

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Sites-Types/childhood

 


Μάχες άλλωτε κερδίζονται, άλλωτε χάνονται τελικά όμως φαίνεται πως η πλάστιγγα όλο και περισσότερο γέρνει προς την μεριά μας, προς τη μεριά των παιδιών.

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα