Κωνσταντίνα ΓκόλτσιουΠαιδίατρος - Αναπτυξιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


H Κωνσταντίνα Γκόλτσιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παιδίατρος-αναπτυξιολόγος, παντρεμένη με τον ορθοπεδικό Ηλία Βασιλειάδη και έχει δύο κόρες.

Είναι απόφοιτος της  Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, όπου εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις και φοίτησε με υποτροφία.

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου ολοκλήρωσε και τη Διδακτορική της Διατριβή, με θέμα «Πανελλαδική μελέτη ποιότητας ζωής  σχετιζόμενης με την υγεία σε μαθητές Α’ βάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης»,με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Εξειδικεύθηκε στην Αναπτυξιακή Παιδιατρική στο Λονδίνο: στο Νοσοκομείο Hammersmith, Imperial College, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολλεγίου του  Λονδίνου (University College Hospital) και στο Νοσοκομείο Chelsea and Westminster (the Cheyne Child Developmental Service).

Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής της, απέκτησε εμπειρία ως παιδίατρος-αναπτυξιολόγος σε παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα, παιδιά με περιγεννητικά προβλήματα, με καθυστέρηση ή διαταραχές λόγου, αυτιστικές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, δυσπραξία, δυσλεξία, δυσγραφία κτλ., διαταραχές συμπεριφοράς, κινητικές διαταραχές, αισθητηριακές διαταραχές, επιληψία,  νευρομυικά,  μεταβολικά και γενετικά σύνδρομα.

Εξειδεικεύθηκε στη χρήση   κλιμάκων (developmental tests) που χρησιμοποιούνται διεθνώς για τον αναπτυξιολογικό έλεγχο νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων, αλλά και στη χρήση του υπερηχογραφήματος και της μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Imperial College London και του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο (συμμετοχή σε διεθνείς κλινικές μελέτες, εκπαιδευτικό έργο, δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια)

Έχει επάρκεια αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας και συστημάτων πληροφορικής.

Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης παιδίατρος-αναπτυξιολόγος και είναι επιστημονικά υπεύθυνη των μονάδων Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στις παιδιατρικές κλινικές  Ιασώ Παίδων, Μητέρα και Μετροπόλιταν.


δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα