…η έμπνευση είναι παντού!
Διαβάστηκε 2,743 φορές

…με έκπληξη διαβάσαμε στο blog της κας Βογοπούλου το παρακάτω κείμενο!
“Η έμπνευση είναι παντού 
(αφιερωμένο στον παιδίατρο του γιού μου)”

…όλοι εμείς, κα Βογοπούλου, που έχουμε την ευτυχία να τον έχουμε κοντά μας, 
ως καθηγητή, διευθυντή, παιδίατρο 
μέσα στις γραμμές σας βρήκαμε την απάντηση στο ερώτημα μας… 
“…μα επιτέλους! …πως γοητεύει μικρούς και μεγάλους!”
…είναι απλό! Η έμπνευση είναι δίπλα μας!

…σας ευχαριστούμε πολύ!





________________________________________________________________________


Αν κρατήσετε ένα πράγμα από αυτά που διαβάζετε εδώ, κρατήστε αυτό: ψάξτε στο περιβάλλον σας να βρείτε έναν άνθρωπο για τον οποίο η δουλειά είναι κέφι, προσφορά, ζωή. Θα δυσκολευτείτε αλλά αν τον βρείτε θα καταλάβατε όλα αυτά για τα οποία γράφω τόσο καιρό. Εγώ είχα την τύχη να έχω γνωρίσει 2 τέτοιους ανθρώπους, έναν διευθυντή σχολείου στην Αγγλία πριν από πολλά χρόνια και έναν παιδίατρο στην Αθήνα. Τον παιδίατρό “μας” όπως λένε οι μαμάδες. 

Ο παιδίατρός μας είναι ένας πάρα πολύ γνωστός Καθηγητής Ιατρικής. Δεν έχω πάει ούτε μια φορά στο ιατρείο του και να μη μου πει “ότι πρέπει να σταματήσω πια, κουράστηκα”. Ούτε μια. Και ποτέ δεν κυριολεκτεί. Ποτέ. Κάθε φορά που το λέει, εννοεί ακριβώς το αντίθετο και προσθέτει “αλλά εγώ είμαι ψώνιο”. Η αγάπη για τη δουλειά του ξεχειλίζει: ο τρόπος που φέρεται στα παιδιά, το πώς τον εμπιστεύονται, το πόσο τον αγαπούν με αυτό το αλάνθαστο κριτήριό που έχουν τα παιδιά… Είναι γεμάτος ζωντάνια, χαρά για αυτό που κάνει, βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, εξαιρετικό χιούμορ που σπάει κόκκαλα, αυτοσαρκασμό και αστείρευτη εξυπνάδα. Δε μου κάνει καμία εντύπωση που και οι δύο γιοί του έχουν γίνει γιατροί. Δε θα μου έκανε καμία εντύπωση, αν ο γιος μου ήθελε να γίνει γιατρός εξαιτίας αυτού. 

Η έμπνευση είναι κινητήριος δύναμη. Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό και στα παιδιά σας. Αν δεν μπορείτε να δείτε τον ευατό σας να εργάζεται όπως ο παιδιατρός μας, φροντίστε να “ξετρυπώσετε” τέτοιους χαρισματικούς ανθρώπους και αφήστε για λίγο το φως τους να σας “λούσει”. Είναι τόσο μεταδοτική η ενέργειά τους, που θα σας ωθήσει στο επόμενο σας βήμα πριν καλά καλά το καταλάβετε.

Ευχαριστούμε γιατρέ.

…από το blog της κας Βογοπούλου, μεταφέρουμε ένα άρθρο που κρύβει μέσα του αγάπη, εκτίμηση και θαυμασμό και που απευθύνεται σε όσους αναζητούν την έμπνευση!

δημοφιλη αρθρα

ειδατε προσφατα